Page 13 - זרעים - טבת תשע"ה
P. 13

‫כמה זה עולה לנו? על כלכלה וצרכנות נבונה ‪ .‬טבת תשע"ה ‪ .‬ינואר ‪2015‬‬

‫גם אם האירוע שלכם מלא מוזמנים ובכל זאת תרצו לשמור על אירוע צנוע‪ ,‬ישנן כמה דרכים‬
                                     ‫להוזיל את העלויות השונות‪.‬‬

‫תמיר טרבלסי מחברת 'יחדיו אירועים'‪ ,‬המפיקה חתונות ואירועים אחרים‪ ,‬וצור פלק‪ ,‬שעבד כמנהל‬
‫מכירות בחברת ההפקה 'רננים'‪ ,‬מספקים לנו מספר טיפים יעילים וחסכוניים שכדאי ליישם בדרך‬

                                            ‫לחגיגה הגדולה‬

‫אירועי חורף זולים יותר באופן משמעותי מאירועי קיץ‪ .‬החל מחודש מארס האירוע יעלה לכם יותר‪.‬‬                  ‫התאריך‬
‫אם אתם רוצים מזג אוויר טוב יחסית קבעו את האירוע לסוף חודש פברואר‪ .‬ימי חמישי יקרים יותר‬                  ‫המקום‬
‫מימים אחרים‪ .‬אם יש לכם מוזמנים שהם חיילים‪ ,‬הפתרון הטוב בשבילכם הוא יום ראשון‪ .‬בנוסף‪ ,‬אם‬                ‫הקייטרינג‬
‫תצליחו לארגן אירוע בהתראה קצרה של חודש וחצי‪ ,‬בעלי האולמות בדרך כלל גם יוזילו את המחיר‪.‬‬                  ‫העיצוב‬
                                                                                                       ‫האורחים‬
‫ישנם אולמות וגני אירועים יפהפיים שלא מצריכים שבירה של תכנית חיסכון‪ .‬שימו לב שבעלי‬                      ‫המלצרים‬
‫אירועים ינסו למכור לכם תוספות שלא תמיד תצטרכו‪ ,‬כמו אורות מיוחדים או הגברה משופרת‪ .‬אל‬                      ‫אמון‬

                                                             ‫תסכימו להמלצה כזו לפני שתבדקו אותה‪.‬‬

‫שכירת קייטרינג חיצוני לאולם היא בדרך כלל זולה יותר באופן משמעותי משימוש בקייטרינג של‬
‫האולם עצמו‪ .‬אך גם לשימוש בקייטרינג של בעלי האולם יש יתרונות‪ :‬המלצרים מכירים את המקום‬
‫ונעים בו בזריזות וביעילות‪ ,‬ניתן למלא מחסורים בקלות‪ ,‬אפשר להיענות לבקשות מיוחדות‪ ,‬לקבל‬

                                                                          ‫'צ'ופרים' שהאולם מספק ועוד‪.‬‬
‫היזהרו ממנות 'משמחים'‪ ,‬מנות פשוטות שמוצעות במחיר נמוך‪ .‬אם המחיר נמוך מדי ‪ -‬תתחילו לחשוד‪.‬‬

                    ‫ייתכן שלבעל הקייטרינג יש בעיות עם העסק‪ ,‬ואתם לא רוצים להישאר בלי אוכל‪.‬‬

‫מקומות רבים עובדים באופן בלעדי עם מעצבים מסוימים‪ .‬האולם מציע באופן קבוע את אותו מעצב‪,‬‬
‫ובתמורה קובע מחיר סביר‪ .‬לפני שאתם שוכרים מעצב חיצוני‪ ,‬שווה לבדוק מה האולם יכול לספק לכם‪.‬‬

‫הושבת אורחים באמצעות פתקים עם שמות היא אמנם שיטה נוחה יותר‪ ,‬אך היא גם תאלץ אתכם‬
‫להזמין מנות לפי מספר הכסאות‪ ,‬בעוד שברוב האירועים‪ ,‬רק ‪ 70%‬מהאורחים אוכלים את המנה‬
‫העיקרית‪ .‬אפשר לסדר לפי שיטה שבה לכל 'קטגוריית אורחים' יש מספר מסוים של שולחנות‪ ,‬וכך‬
‫אתם לא מתחייבים על מספר מנות‪ ,‬ותוכלו להזמין פחות‪ .‬בנוסף‪ ,‬תמיד כדאי לבקש מהאולם שולחנות‬
‫ספייר‪ ,‬גם אם הם לא ייפתחו‪ .‬אולמות מספקים בדרך כלל בין ‪ 25-40‬מקומות ספייר ללא תשלום נוסף‪.‬‬

‫כשבעלי השמחה משאירים טיפ למלצרים בסוף האירוע‪ ,‬צריך לשים לב שהוא מגיע לידיים הנכונות‪.‬‬
‫ב‪ 85%-‬מהמקרים‪ ,‬הכסף לא מגיע למלצרים‪ .‬שימו לב שלא חוסכים על חשבונכם‪ .‬יש מקומות שבהם‬

                           ‫הטיפ כן מגיע ליעדו‪ ,‬אך חשוב לבדוק זאת כשאתם רוצים לפרגן למלצרים‪.‬‬

‫הדבר החשוב ביותר בארגון אירוע הוא היכולת לסמוך על האדם שמולכם‪ .‬אם אינכם מרגישים בנוח‪,‬‬
‫לא משנה מה יציעו לכם ‪ -‬אל תסגרו עסקה‪ .‬בעלי העסקים יודעים שבעסק הזה יש לחץ‪ ,‬ושזוג צעיר‬

     ‫או הורים היסטריים של נער בר מצווה יעשו הרבה למען הצלחת האירוע‪ .‬תסגרו עסקים בחכמה‪.‬‬
   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18