Page 25 - זרעים - סיוון תשע"ו
P. 25

‫שבועות בסטייל בלגי‬

                               ‫לוטוס‪ .‬המרכיב הסודי למחמאות שלך!‬

               ‫חצי‬  ‫רבע‬
‫עמ' ‪A4‬‬              ‫סטריפ עמ'‬

               ‫חצי‬  ‫רבע‬
‫עמ' ‪A4‬‬              ‫סטריפ עמ'‬

                               ‫טרייפל גבינה‪ ,‬פירות ועוגיות לוטוס‬
                                                                                               ‫קינוח שיוסיף צבע וטעם של קיץ לשולחן החג‪.‬‬
                                                                                                        ‫קערת זכוכית בקוטר ‪ 24‬ס“מ )‪ 12‬מנות(‪.‬‬

                                                                                ‫אופן ההכנה‪:‬‬                                                ‫המרכיבים‪:‬‬
                                                                                      ‫הסירופ‪:‬‬                                 ‫‪ 300‬גרם עוגיות לוטוס‬

                                 ‫שמים בסיר את הסוכר‪ ,‬המים‪ ,‬מיץ הלימון וקליפתו‬                                                                 ‫לסירופ‪:‬‬
                                ‫ותמצית הוניל‪ .‬מביאים לרתיחה ומסירים מהכיריים‪.‬‬                                                           ‫‪ 3/4‬כוס סוכר‬
                                                                                                                                         ‫‪ 3/4‬כוס מים‬
                                        ‫מצננים עד שהוא פושר‪ .‬מוסיפים את הברנדי‬                                                 ‫‪ 1‬כפית מיץ לימון טרי‬
                                                                                  ‫ומערבבים‪.‬‬                            ‫‪ 1‬כפית קליפת לימון מגוררת‬
                                                                                                                               ‫‪ 1/2‬כפית תמצית וניל‬
                                                                                ‫קרם הגבינה‪:‬‬                                ‫‪ 3‬כפות ברנדי )לא חובה(‬
                                     ‫מקציפים את השמנת עם מחצית מכמות הסוכר‬                                                             ‫לקרם הגבינה‪:‬‬
                                ‫לקצפת יציבה‪ .‬מקציפים בקערה נפרדת את הגבינה‬                                  ‫‪ 2‬מכלים )‪ 500‬מ“ל( שמנת מתוקה ‪38%‬‬
                               ‫עם יתרת הסוכר במשך כ‪ 5-‬דקות‪ ,‬לקבלת קרם גבינה‬                                            ‫‪ 1 1/4‬כוסות )‪ 250‬גרם( סוכר‬
                                    ‫אוורירי‪ .‬מעבירים את הגבינה לקצפת ומערבבים‬                  ‫‪ 500‬גרם גבינת שמנת בטעם טבעי )אפשר גם ‪(5%‬‬

                                        ‫בתנועות קיפול עדינות‪ .‬מעבירים לשק זילוף‪.‬‬                                                               ‫לפירות‬
                                                                                                     ‫‪ 1‬סלסילה )‪ 500‬גרם( תות שדה‪ ,‬חצויים וללא‬
                                                                              ‫הרכבת המנה‪:‬‬
                                   ‫טובלים את עוגיות הלוטוס בסירופ ומניחים בכלי‬                                                                ‫עוקצים‬
                                                                                                                                      ‫‪ 2‬כוסות ענבים‬
                                     ‫ההגשה‪ .‬מזלפים עליהן ‪ 1/3‬מכמות קרם הגבינה‪.‬‬                                      ‫‪ 4‬יחידות פסיפלורה‪ ,‬תוכן בלבד‬
                               ‫מניחים על הקרם את אחד מסוגי הפירות‪ .‬מכינים כך‬                     ‫‪ 1/2‬כוס פירות יער קפואים‪ ,‬מופשרים ומסוננים‬
                               ‫שכבות נוספות – עוגיות‪ ,‬קרם‪ ,‬פרי‪ .‬מסיימים בשכבת‬                    ‫)ניתן להשתמש במגוון פירות כמו‪ :‬קיווי‪ ,‬שזיפים‪,‬‬
                                                                                                             ‫אפרסקים‪ ,‬ענבים שחורים‪ ,‬מנגו וכד‘(‬
                                    ‫פירות‪ .‬מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר כ‪3-‬‬
                                                                             ‫שעות‪ ,‬מגישים‪.‬‬
   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30