Page 25 - זרעים - סיוון תשע"ו
P. 25
שבועות בסטייל בלגי
לוטוס .המרכיב הסודי למחמאות שלך!
חצי רבע
עמ' A4 סטריפ עמ'
חצי רבע
עמ' A4 סטריפ עמ'
טרייפל גבינה ,פירות ועוגיות לוטוס
קינוח שיוסיף צבע וטעם של קיץ לשולחן החג.
קערת זכוכית בקוטר 24ס“מ ) 12מנות(.
אופן ההכנה: המרכיבים:
הסירופ: 300גרם עוגיות לוטוס
שמים בסיר את הסוכר ,המים ,מיץ הלימון וקליפתו לסירופ:
ותמצית הוניל .מביאים לרתיחה ומסירים מהכיריים. 3/4כוס סוכר
3/4כוס מים
מצננים עד שהוא פושר .מוסיפים את הברנדי 1כפית מיץ לימון טרי
ומערבבים. 1כפית קליפת לימון מגוררת
1/2כפית תמצית וניל
קרם הגבינה: 3כפות ברנדי )לא חובה(
מקציפים את השמנת עם מחצית מכמות הסוכר לקרם הגבינה:
לקצפת יציבה .מקציפים בקערה נפרדת את הגבינה 2מכלים ) 500מ“ל( שמנת מתוקה 38%
עם יתרת הסוכר במשך כ 5-דקות ,לקבלת קרם גבינה 1 1/4כוסות ) 250גרם( סוכר
אוורירי .מעבירים את הגבינה לקצפת ומערבבים 500גרם גבינת שמנת בטעם טבעי )אפשר גם (5%
בתנועות קיפול עדינות .מעבירים לשק זילוף. לפירות
1סלסילה ) 500גרם( תות שדה ,חצויים וללא
הרכבת המנה:
טובלים את עוגיות הלוטוס בסירופ ומניחים בכלי עוקצים
2כוסות ענבים
ההגשה .מזלפים עליהן 1/3מכמות קרם הגבינה. 4יחידות פסיפלורה ,תוכן בלבד
מניחים על הקרם את אחד מסוגי הפירות .מכינים כך 1/2כוס פירות יער קפואים ,מופשרים ומסוננים
שכבות נוספות – עוגיות ,קרם ,פרי .מסיימים בשכבת )ניתן להשתמש במגוון פירות כמו :קיווי ,שזיפים,
אפרסקים ,ענבים שחורים ,מנגו וכד‘(
פירות .מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר כ3-
שעות ,מגישים.