שיחות פתיחה עם המדריכים
כדאי מאד לקבוע שיחות אישיות עם כל מדריך ומדריכה מיד בחודש הראשון. ולמה?
א. להכיר כל אחד ואחת יותר לעומק. לשמוע מה יש להם להגיד על הסניף, על הצוות וכו’. יש משהו בהיכרות של אחד על אחד, שלא מתאפשר תמיד בישיבת צוות של כולם ביחד.
ב. לפעמים כשמגיעה קומונרית חדשה, יש תחושה למדריכים שהם “מכניסים אותה לתפקיד”. אנחנו היינו פה לפניך, אנחנו יודעים יותר טוב ממך. כשאת עושה שיחה עם כל מדריך, את בעצם משדרת- אני “מכניסה אתכם לעבודה איתי”. זה הזמן שלך לשמוע הרבה, ומצד שני- גם להגיד דברים שחשוב לך שידעו.
דגשים:
- לפני כל ישיבה, הכיני לעצמך כמה שאלות מראש (לא חייבים להיצמד אליהן. להיפך- עדיף שהשיחה תזרום ותהיה טבעית כמה שיותר). אם יש לך דברים שחשוב לך להגיד- רשמי לעצמך בצד, שלא תשכחי.
- חשוב לקבוע עם כל המדריכים, לא לשכוח אף אחד. גם כאן, כמו עם הישיבות עם האח”מים שהזכרנו קודם- אפשר פשוט לקבוע עם כולם לחודש וחצי הקרובים, ולתכנן את הזמן מראש.
- לאחר כל שיחה, רשמי לעצמך נקודות מרכזיות שעלו מתוכה. כדאי מאד לרשום, אח”כ קשה לזכור מה בדיוק כל אחד אמר. מומלץ להכין קלסר מסודר, ובו תתייקי את סיכומי כל השיחות והישיבות שלך. מתוך כך, גם תוכלי לזכור מה היה, עם מי ישבת, מתי ומה נאמר שם, ומצד שני גם תוכלי בטווח רחוק לראות ולעקוב מקרוב אחר תהליכים שקרו לאט לאט.
רעיונות לשאלות לפתיחת השיחה עם מדריך/ה:
קצת על המשפחה (הורים, אחים…), תחביבים, איך בלימודים…
כמות, אופי, תהליכים שעברתם, דברים טובים, קשיים…
- על הצוות הקרוב שלך (מד”שים)-
איך אתם עובדים יחד? האם אתה שמח בזה? האם היית רוצה לראות את זה קורה אחרת?
- מה אתה אוהב בסניף? מה היית רוצה לחזק בו?
באילו תחומים אתה יכול לעזור בסניף בצורה מיוחדת מלבד ההדרכה?
- חלום שלך לשבט ולסניף- לעוד 10 שנים?
- האם יש עוד משהו שלדעתך חשוב שאדע? משהו להוסיף?