איתור סניפים וכפרי בוגרים
כל מי ששמע אי פעם על בני עקיבא יודע שהתנועה לוקחת אחריות על המתרחש בעם ושואפת להוביל בכל תחום. איך היא עושה זאת? בפעולה זו נכיר את הערכים שמתווים את דרכה של התנועה ונראה היכן הם באים לידי ביטוי בפעולתה.
מהי גבורה? ומיהו גיבור? בדרך כלל המושג גבורה מתקשר לנו לניצחון, למעשה גבורה במלחמה, לאנשים חזקים. אך זהו רק צד אחד של גבורה. בפעולה זו נדבר על גבורת החיים הפשוטים. ביום ההוקרה לפצועי מערכות ישראל ופעולות האיבה אנו מקדישים מחשבה לפצועי המלחמות והפיגועים שממשיכים לחיות את חייהם מתוך התמודדות יום-יומית עם פציעה פיזית או נפשית. בפעולה ניחשף לכמה סיפורי פצועים, נבין את הגבורה הגדולה שמתבטאת בהם ונדבר על המעגלים הקרובים שלהם וכיצד הפציעה משפיעה גם עליהם.
הקרב שכך, התקשורת דיווחה על הפסקת אש, כל החיילים חזרו הביתה, אנחת רווחה נשמעה ברחבי הארץ, וכולנו חזרנו מהר לשגרת יומנו. אבל לפצועי הקרב ובני משפחותיהם השגרה כבר איננה כפי שהייתה. ביום ההוקרה לפצועי מערכות ישראל ופעולות האיבה אנו מקדישים מחשבה לאנשים שהמלחמה או הפיגוע השאירו בהם חותם פיזי או נפשי שהם מתמודדים איתו יום-יום. בפעולה זו נכיר את הסיפור שלהם ושל משפחותיהם ואת דרכי ההתמודדות האמיצות שלהם ונכיר להם טובה על מסירות הנפש שביטאו בקרב ובפיגוע אך בעיקר בחיים שאחר כך.
ביום ההוקרה לפצועי מערכות ישראל ופעולות האיבה אנו מקדישים מחשבה לאנשים שהמלחמה או הפיגוע השאירו בהם חותם פיזי או נפשי שהם מתמודדים איתו יום-יום. השנה, בעודנו בעיצומה של מלחמה, אנו שומעים כל הזמן סיפורים הרואיים על אנשים שהתמודדו בגבורה בשדה הקרב או בזמן ההתקפות הנוראיות בשמחת תורה. מי שנפצעו צפויים להתחיל מסע ארוך של שיקום פיזי ונפשי, אך למרבה הפלא הם מצליחים לשמור על תקווה ואופטימיות. בפעולה זו נכיר כמה מהסיפורים שלהם ואת דרכי ההתמודדות האמיצות שלהם ונכיר להם טובה על מסירות הנפש שביטאו בקרב ובפיגוע אך בעיקר בחיים שעוד צפויים להם מעתה והלאה.
בעיצומה של המלחמה אנו זוכים לציין את יום ההוקרה לפצועי צה”ל ופעולות האיבה, והשנה הסיפורים וחוויות הפצועים קרובים מתמיד. בפעולה זו ניפגש עם סיפורי פצועים מהמלחמה, נשמע את סיפורי הגבורה שנפצעו בהם ונתבונן ברגע שבו הם מבינים כי החיים לא ישובו עוד למסלולם, ולמרות הקושי בוחרים לשמור על אופטימיות ועל רצון לחיות חיים טובים. ברקע נראה כיצד שגרת משפחות הפצועים משתנה לאחר הפציעה ומקבלת צורה אחרת, שדורשת כוחות נפש שעלינו להוקיר.
מהי גבורה, ומיהו גיבור? אלפי פצועים נוספו בשמחת תורה ובלחימה מאז. חיילים, שוטרים ואזרחים נפגעו בגופם ובנפשם תוך כדי הגנה על ביתם ועל מדינת ישראל. זהו זמן מיוחד לציין בו את יום ההוקרה לפצועי צה”ל ופעולות האיבה, כי ברקע סיפורי גבורה חדשים רבים. השנה ניפגש עם סיפורם של פצועי המלחמה, גיבורים במעשים גדולים של אומץ, הסתערות והגנה וגיבורים במעשים קטנים של גבורה יום-יומית המתבטאת בהתמדה וביכולת להמשיך לחיות בצל הפציעה.
כולנו חניכים בבני עקיבא, עוברים פעולות, באים לסניף, משחקים, נהנים ומתנדבים ביחד. בני עקיבא קיימת כבר מעל ל80 שנה, ותמיד עוסקת בצרכים שלדעתה חשוב לעסוק בהם באותו הזמן. פעם היה זה התיישבות, גאוות יחידה של הנוער הדתי והגשמה בגרעיני נח”ל בצבא ובקיבוצים. ההורים, הסבים והסבתות יכולים לספר לנו על זה. אבל האם פעם שאלתם את עצמכם מי זו בני עקיבא של היום? באיזה צורך בני עקיבא עוסקת כיום בצורה המשמעותית ביותר? את התשובה לשאלה זו נעבור בפעולה ובמסע שלפנינו…
שימו לב- בפעולה זו יש מספר מתודות באותם נושאים. קראו את כל הפעולה והחליטו מה המתודות הנכונות לשבט שלכן, חלקן מתאימות לשבטים הגבוהים וחלקן מתאימות לשבטים הנמוכים.
אחרי שנגמרה המלחמה, שכולם כבר חזרו הביתה והשגרה חזרה להיות כרגיל, הפצועים מהקרב ממשיכים להתמודד עם הפציעה הפיזית או הנפשית לכל החיים, בטיפול ובשיקום ולעיתים גם עם המגבלות שהיא מביאה איתה. ביום ההוקרה לפצועי מערכות ישראל ופעולות האיבה נקדיש מחשבה לכל אותם גיבורים שמסרו נפשם בקרב בהגנה על המדינה ומוסרים נפשם בהתמודדות היום-יומית הנמשכת אחריה. בפעולה ניחשף לכמה סיפורי פצועים ונבין כי לפציעה ולהתמודדות יש השפעה גדולה על המעגלים הקרובים של הפצועים. עם זאת נראה כי למרות הקושי בחרו פצועים רבים להתמודד עם הפציעה בדרך מעוררת השראה שאנו יכולים ללמוד ממנה הרבה.
מזל טוב! בני עקיבא נכנסת לשנה ה-90 להקמתה! כמה היא עברה מאז הקמתה ועד היום… עשרות אלפי חניכים, מדריכים ובוגרים עמלים כדי לחולל שינויים קטנים וגדולים בתנועה, בעם ובמדינה בכלל. בואו נצא למסע בעקבות אלו שהתחילו כבר לצעוד לפנינו בדרך הזאת, נכיר אותם ונכיר גם את עצמנו, ונבין איך גם אנחנו הולכים להיות חוליה משמעותית בשרשרת דורות בני עקיבא!
כשותפים בתנועת בני עקיבא יש לנו כוחות כיחידים וכפרטים לחולל שינויים משמעותיים במסגרת התנועה, ולא להתרגל למה שקורה במציאות אלא להיות חלק מההיסטוריה, לעשות שינויים.
“אמרתי לחברים הראשונים שהם חלק מתנועת התורה והעבודה שמתפתחת בכל העולם“, ממשיך אליאש, “רציתי להחדיר בהם את רגש הגאווה ואת התחושה שהם עושים היסטוריה“, כך אמר יחיאל אליאש על ראשיתו של תהליך הקמת התנועה.
כמה אנשים אתכם מכירים שחלמו לעשות משהו, קמו ועשו למרות ההתנגדויות, והדברים היו משמעותיים גם שנים אחר כך? יחיאל אליאש, מייסד תנועת בני עקיבא היה אדם כזה. בפעולה הקרובה נלמד מה עמד מאוחרי הקמת התנועה ואיך בני עקיבא ממשיכה את החזון הגדול.
הקיץ הזה בחרה בני עקיבא להתעסק בנושא ‘תנועה גדולה לעם גדול’ כחלק מהנושא השנתי ‘”ופרצת” – מגדילים את התנועה’. בפעולה הזו ננסה להבין מה זה אומר שאנחנו תנועה גדולה, איך הופכים לתנועה גדולה או לאדם גדול, ומה שפה שכזאת דורשת מאתנו.