איתור סניפים וכפרי בוגרים
הרב צבי יהודה הכהן קוק היה נוהג לומר שהעולם כולו עומד על “שני אל”פים”: אהבה ואמונה.
כשאדם מגלה בתוכו את האהבה לעולם, נוצרת בו גם אמונה בעולם. כשאדם מגלה בתוכו אהבה כלפי עצמו, נוצרת בו גם אמונה בכוחות ובטוב שבו. כשאדם מגלה בתוכו אץ האהבה לעם ישראל, נוצר בו גם אמון שכל יהודי הוא טוב ומסוגל לטוב. כשאדם מגלה בתוכו את האהבה לקיום מצוות, נוצרת בו גם האמונה שהמצוות משפיעות עליו לטוב.
כסיום למערך זה אנחנו מבקשים להבין שאהבה איננה רק רגש שאדם מרגיש בתוכו או תודעה שאדם מבין בשכלו. אהבה קובעת את דפוס הפעולה בה אדם מתנהל בעולם. אדם אוהב מרגיש שייכות לעולם שסביבו ועל כן מבקש להשפיע עליהם, אדם אוהב מרגיש שייכות לערכים ועל כן מבקש לאחוז בהם – אבל אדם אוהב לעולם ינהג בדרך של אהבה, בדרך שמאהיבה את עצמו ואת עולם הערכים שלו על הסובבים אותו.
בפעולה זו נרצה להעמיק את הקשר שבין החניך לעם דרך היכרות עם אופיו הייחודי של עם ישראל, מתוך שימת דגש על חסד וערבות הדדית, אכפתיות ואהבה לזולת.
אנחנו סניף בני עקיבא עפולה מרכז, הכנו פעולה לע”נ רועי אברהם מימון ה”יד שאחיו ואחותו חניכים בסניפנו, בשביל להנציח את רועי וכדי שנוכל לשתף ולזכור איזה בן אדם הוא היה.
“קר לי!”, “אז מה, לי חם!” “אוי, מה? אין כאן בכלל זכוכית בחלון… סתם רבנו???” – פעולה על שנאת חינם ותיקונה בהשתדלותנו.
בגלל שנאת חינם חרבה ירושלים. כל שנה מחדש אנו נפגשים בימים אלו עם ההבנה שהכוח טמון בידיים שלנו. במסגרת של חורבן בית המקדש, ובימים של מאבקים ומחאות בארץ ובעולם, הענן הזה- של שנאת החינם- מרחף מעלינו ודורש שנשים אליו לב. בפעולה זו ננסה יחד להבין מה המשמעות של אהבת חינם מול שנאת חינם, ויחד לראות כיצד אנו יכולים לעורר ולהרבות אהבה בכדי להשפיע טוב על המציאות ולקרב גאולה.
“אומרים שהיה פה שמח לפני שנולדתי”. מכירים את השיר? האם זה באמת ככה, ולא נשארו לנו חלומות להגשים? בכל תחום בחיים אפשר תמיד להתקדם עוד הלאה. בפעולות הקודמות נחשפנו לפריחת עולם התורה בימינו ולמהות תורת ארץ ישראל. אבל האם המצב מושלם? בפעולה זו ננסה לגעת בחלומות הרוחניים שעוד לא הוגשמו והתפקיד שלנו הוא לחלום אותם.
“חזק חזק ונתחזק”
מערכון פעולות שבת שלישי שבת.
פעולה מאת שרה שריאל מסניף הושעיה
למדנו בפעולה הקודמת על רוח העשייה והאחדות של עם ישראל לאורך כל הדורות, אבל איך גם אנחנו, בדור שלנו, נצליח לפעול לפי הרוח הזו? בפעולה הקרובה נחבר את החניכים לנושא “עם אשר רוח בו”.
ההמיה לשוב לציון ולחיות בה חיים יהודיים מלאים משותפת לעם היהודי כולו. בפעולה זו נברר את מהות ההמיה ואת כוחה כחלום המניע לפעולה ומחובר לשורשים עמוקים. נכיר סיפורים על הציפייה ועל המעשים שנעשו כדי לקדם את החלום במגוון תפוצות בעם ישראל בכל מיני תקופות בהיסטוריה. נבין שהנפש היהודית ההומייה היא החוט השוזר את היהודים לאורך ההיסטוריה כולה עד ימינו.
לאחר שראינו בפעולות הקודמות את הצלחת תהליך הגאולה על אף המחלוקות שקדמו לו, ואולי בזכותן, ואת חשיבותן של מחלוקות אלו לעם ישראל, בפעולה הזאת ננסה להתמודד עם המציאות המפולגת שאנו חיים בה כיום. מאחורי הדעות והקבוצות השונות עומדים אנשים שיש לנו ברית משותפת איתם מעצם היותם יהודים, וכולנו יחד אחראים לפעול להמשך תהליך הגאולה. המחלוקות כנראה יימשכו תמיד, אך עלינו לשאול את עצמנו: כיצד נוכל לחיות יחד על אף קיומן?
ראינו את הקשיים ואת הכוח שיש לאדם הומה שמובילה אותו מטרה גדולה המחוברת למהות ולקודש. הנפש ההומייה רוצה להתקדם תמיד לקדושה, כי לשם היא מחוברת. האם אנחנו מחוברים למקום כזה היום? הנפש ההומייה דורשת מאיתנו לגדול, לא להיות בינוניים. ובכן, מה מהותי היום? מה ההמיה בימינו?
בימי ספירת העומר נהרגו 24 אלף תלמידיו של רבי עקיבא עד היום אנו נוהגים מקצת מנהגי אבלות על כך מכיוון שזה משפיע עלנו עד היום חשוב לנו ללמוד ולברר מה העניין.
“מפני שלא נהגו כבוד זה בזה” – תלמדי רבי עקיבא היו צדיקים גדולים ולמרות זאת חכמים אומרים לנו שנכשלו בנושא שבין אדם לחברו, לא כיבדו אחד את השני. ננסה לברר יותר מה זה אומר ואיך זה משליך אלינו – האם אנחנו מכבדים מספיק אחד את השני, בזמן הקורונה, גם בטכנולוגיה גם מול המשפחה בבית ואיך אפשר להשתפר ולהוסיף טוב. נרצה שהפעולה תוביל גם לדברים מעשיים לכן נבקש מהחניכים לחשוב איך מוסיפים בתקופה זו אהבת חינם, במשפחה, בשבט ובכלל בעם ישראל. וניתן משימה לכתוב אחד על השני נקודות טובות ומשימה נוספת להמשך.
שימו לב הפעולה מחולקת לשבטים צעירים ושבטים בוגרים. תעקבו אחרי מה שמתאים לשבט שלכם.
הפעולה שלנו היא השנייה בנושא עם ישראל. בפעולה הקודמת עסקנו בשאלה הבסיסית במה מתבטא הקשר שלי אל העם. בפעולה זו נעסוק ברובד נוסף בנושא זה – האם אנחנו באמת אוהבים את העם שלנו? האם זה כל כך פשוט כמו שזה נשמע?