איתור סניפים וכפרי בוגרים
שוב פורים?? כבר שמענו- אחשוורוש, ושתי, המן, מרדכי..מה כבר יכול להתחדש לי השנה? פעולה לחבריא ב’ לקראת פורים!
כפתיחה, תחרות חידון קצר לפורים. נתחלק לזוגות. כל זוג מקבל תנ”ך ועליו למצוא כמה שיותר מהר בתוך מגילת אסתר את הביטוי שאמרו המדריכים.
ביטויים לדוגמא: איש יהודי היה בשושן הבירה, ככה יעשה לאיש אשר המלך חפץ ביקרו, אם על המלך טוב, נפשי בשאלתי ועמי בבקשתי, ומשלוח מנות איש לרעהו, וכאשר אבדתי- אבדתי….
…..
מכינים מראש מבריסטול או קרטון 2 קוביות גדולות, ובצדדיהן כותבים:
…..
קובייה 1:
מרדכי
אסתר
אחשוורוש
המן
ושתי
יהודי משושן
…..
קובייה 2:
מה הייתי עושה במקומו?
מה אני הכי אוהב / שונא בדמות?
מה אני לוקח מהדמות לחיים שלי?
אם הדמות הזאת היתה בימינו…
דבר שהפתיע אותי בדמות
רגע שהכי נחרט בזיכרוני מסיפורה של הדמות
יושבים במעגל. כל חניך בתורו זורק את שתי הקוביות, ועליו לענות על השאלה מקובייה 2 בנוגע לדמות שיצאה לו מקובייה 1. למשל: מרדכי- אם הדמות הזאת היתה בימינו…
אם יש מעט חניכים, אפשר לעשות יותר מסבב אחד.
…..
דיון: איך הייתה המשימה הזו עבורכם?
מה ההבדל בין המשחקים?
…..
נדבר עם החניכים על כך שפעמים רבות אנחנו מגיעים לחג שכבר חווינו אותו כמספר שנותינו… שמענו את כל הסיפורים, שרנו את כל שירי הילדים הקשורים לחג, השתתפנו בחידונים, ואפילו שמענו שיעורים ולמדנו עליו. אך עם כל זאת, אפשר לעבור כל חג בהסתכלות חיצונית בלבד, בידיעה מה היה שם, בקיום מצוות החג וזהו. ישנו ערך מוסף לכך שאנחנו בעצמנו נחיה את החג: נראה איפה החג קשור לחיים שלנו, איך הוא יכול לקדם אותנו מהנקודה בה אנחנו נמצאים, האם הוא יכול לחיות בתוכנו. ואז- מאליו- החג של שנה שעברה לא יהיה כמו החג של השנה. כי אני כבר במקום אחר, אז היום החג משפיע עלי אחרת… המסרים וה’צידה לדרך’ שאני לוקח איתי לכל השנה מהחג הזה- הם כבר אחרים…
…..
להעמקה בעניין הזה, נלמד מתוך דבריו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ, על מעגל השנה:
…..
המילה “שנה” כשלעצמה היא דו משמעית, והיא כוללת בתוכה שני מובנים, שהם כמעט סותרים זה את זה. מצד אחד משמעות שנה היא הדבר שחוזר ובא, שנשנה פעם אחר פעם – שהרי זהו מחזור זמן שבעיקרו, בכל הנראה לעין, הוא מחזור קבוע: יום ולילה, קיץ וחורף, שהם חוזרים ונשנים בכל שנה ושנה. מאידך, השנה משמעה גם שינוי, כאשר ימים וחודשים מצמיחים הוויות חדשות, התנסויות חדשות – שינויים ביחס לזמן שהיה.
…..
אף חיי השנה היהודית הם דו משמעיים: חגי השנה חוזרים ובאים בכל שנה, ואנו מקבלים אותם שוב ושוב כמכרים וותיקים, אך יחד עם זאת אנו רוצים לחיות אותם בכל פעם מחדש, לחוש את המיוחד להם באופן המיוחד לנו בכל עת שהם עוברים בתוכנו.
…..
(“חיי שנה”, הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ)
בזמן שאנו באים לחגוג את פורים הקרוב, ובעצם את כל חג ישראל, ננסה לא רק לאסוף ידע על החג, אלא ללמוד ולחוות את החגים האלה מבחינה פנימית, במה כל חג יכול לקדם אותי מבחינה רוחנית ואישית, איך אני אצא מהחג הזה עם נדבך נוסף באישיות שלי… בעזרת ה’.