איתור סניפים וכפרי בוגרים
שלב א – מתחלקים לשתי קבוצות. בכל תור יש לכל קבוצה 2 דקות, ובו נציג מהקבוצה מנסה להגדיר את המושג שכתוב לו בכרטיס, ללא שימוש בכל המילים שכתובות לו בכרטיס. אם הצליחו- עוברים למושג הבא. על הקבוצה לנסות לזהות כמה שיותר מושגים בזמן הנתון. בסיום כל 2 דקות, התור עובר לקבוצה השניה- וחוזר חלילה. מנצחת הקבוצה שהצליחה לזהות את מספר המושגים הגדול ביותר.
.
[gview file=”http://bneiakiva.org.il/wp-content/uploads/2017/05/8טאבו-יום-העצמאות.pdf”]
שלב ב – לאחר המשחק, נסביר לחניכים שלעיתים יש לנו נטייה להסתכל על ההיסטוריה של עם ישראל ועל הגאולה כדברים מרוחקים מאיתנו. מדי פעם יש אירועים גדולים כמו קום המדינה או כיבוש ירושלים, המזכירים לנו שאנו חלק מתהליך הגאולה, אולם ביום-יום קשה לנו להתמיד במבט הזה. ננסה להשתמש במילים של החניכים עצמם בהגדרותיהם את המושגים, ועל ידי כך להדגיש כי אנו בתוך התהליך של הגאולה, זכינו לחזות בעינינו בימות המשיח ממש. עם ישראל חוזר לארצו, הגאווה היהודית עולה, אנו בעלי שלטון עצמאי וחזק, לימוד התורה והקרבה לקב”ה מתחזקים- על אף כל שנות הגולה, אנו מפיצים חכמה בגויים, הארץ נותנת פירותיה בעין יפה ב”ה וכו’….
שלב ג – כשנמצאים בתוך תהליך, קשה לראות את מהלכו. לפעמים לפתע יש לנו מאורע שמופיע כאיזשהו חיזיון שאפשר לראותו בצורה ברורה. מהאירוע הזה ניתן ללמוד על כל התהליך והשלבים שבדרך, שהם חלק מההופעה הזו. יום העצמאות הוא דוגמא לכך. הקמת המדינה היתה נס גדול, אירוע עצום. בימי חודש אייר, בהם אנו נזכרים בניסי עצמאותנו ומודים עליהם, זהו גם הזמן לעצור ולהסתכל על כל התקופה שעברה מאז ולהכיר בהתפתחות הטובה של עם ישראל ב”ה. על ידי הכרה זו- נשמח בכל התהליך שאנו עוברים, גם בתוך הקשיים הטמונים בו. הכרה זו גם תיתן לנו גאווה ועמידה מול אומות העולם, ובעיקר- תחזק בנו את הכרת הטוב לקב”ה על כל הנפלאות שהוא ממשיך להעניק לנו ולקדם את גאולתנו.