איתור סניפים וכפרי בוגרים
החניכים יתחברו לארץ ישראל דרך הכנת מאכלים מפרי אדמתה.
שלב א – מתחלקים לקבוצות. כל קבוצה מקבלת מגוון של מצרכים- אך ורק מן הצומח. השתדלו שהמצרכים יהיו כמה שיותר יצירתיים, שיאתגרו את החניכים. על כל קבוצה להכין מתוך המצרכים הללו מנות יצירתיות לקראת טו’ בשבט. כל מאכל צריך להביע גם איזשהו איחול / תקווה /תפילה / ברכה לארץ ישראל ביום חגה (כדוגמת הסימנים בראש השנה…). עליהם להשתמש בכל המצרכים שניתנו, תוך זמן קצוב.
לא לשכוח להביא סכו”ם, צלחות, קערות וכו’ על מנת שיוכלו להכין אוכל.
שלב ב – בסיום הזמן שהוקצב, כל הקבוצות מתיישבות יחד. כל קבוצה מציגה בתורה את מה שהכינה ואת הברכה והאיחול לארץ ישראל.
*אם ברצונכם לעשות זאת כתחרות, ניתן לתת להם ניקוד על- טעם, מקוריות, עבודת צוות, צורת ההגשה והאיחול לארץ ישראל (כמובן להודיע להם מראש על הקטגוריות של התחרות).
בנספח- דף הסבר לחניכים.
בתאבון!
שפים יקרים, ברוכים הבאים!
זה הזמן שתוכלו להוכיח לנו (ולעצמכם…) עד כמה אתם בשלנים ויצירתיים! כל קבוצה מקבלת מצרכים מפרי אדמתה של ארץ ישראל. עליכם להכין מתוך המצרכים הללו מאכלים יצירתיים ומקוריים לקראת טו’ בשבט. עליכם להשתמש בכל המצרכים שניתנו לכם!
כל מאכל שאתם מכינים צריך להביע איזשהו איחול / תקווה / תפילה / ברכה לכבודה של ארץ ישראל ביום חגה.
יש לכם חצי שעה בלבד לביצוע המשימות.
הנקודות יוענקו לכל קבוצה לפי הקטגוריות הבאות: