איתור סניפים וכפרי בוגרים
משחק השירים – מישהו יוצא הצדה, בוחרים שיר כלשהו (לדוג’ – ‘יהונתן הקטן’) ומחלקים את מלות השיר בין החניכים (מתחילים מתחילת השיר), כל אחד מקבל מילה (לדוג’ – ‘יהונתן’). מי שיצא חוזר ושואל כל אחד שאלה כלשהי (לדוג’ – מה אכלת הבוקר?). כל אחד צריך לענות תשובה שכוללת את המילה שקיבל (לדוג’ – ‘סנדוויץ’ שיהונתן הכין’). מי שיצא צריך לנחש בסופו של דבר מה השיר. משחקים כמה סבבים של המשחק ואח”כ מנהלים דיון. מצורפים מקורות.
להבהיר שהתפקיד שלנו הוא לחפש ולמצוא בכל מקום, גם במקומות האפלים, את הנקודה האלוקית, בכל משפט את המילה המתאימה – ויחד יצטרפו בדעתנו (וגם במציאות) להבנת העולם הזה כמו שהוא באמת, לשיר אחד שלם.
משחק השירים – מישהו יוצא הצדה, בוחרים שיר כלשהו (לדוג’ – ‘יהונתן הקטן’) ומחלקים את מלות השיר בין החניכים (מתחילים מתחילת השיר), כל אחד מקבל מילה (לדוג’ – ‘יהונתן’). מי שיצא חוזר ושואל כל אחד שאלה כלשהי (לדוג’ – מה אכלת הבוקר?). כל אחד צריך לענות תשובה שכוללת את המילה שקיבל (‘סנדוויץ’ שיהונתן הכין’). מי שיצא צריך לנחש בסופו של דבר מה השיר. משחקים כמה סבבים של המשחק.
לוקחים את אחד מהחניכים שהצליח לנחש, אבל לא מהר מדי ושואלים אותו (השאר גם מוזמנים לנסות להבין את התשובה):
• איך הצלחת לגלות את השיר?
• איך ידעת בכל משפט מהי המילה הקשורה?
“התביעה האידיאלית היא תמיד להיות מציירת ציורים שלמים, שהם באים ע”י התקשרותם של כל הרעיונות במקורם ויחושם היותר עצמי זה לזה. ודוקא בשפל התחתית של הדמיון הפראי, מוצאים לפעמים את הצעד המשלים את כל הרעיונות הגבוהים, שבהיותו נעלם אין הנשגב שבהכללת המחשבה מגלה את כל בהיקת אורו. ומזה בא הצורך של שאיבת הנצוצות ממקומות האפלים דוקא”. (שמ”ק קובץ ח’, קמח)
פסקה קודם לכן הרב קוק מדבר על מעלת הצדיקים בזה שהם מסתכלים גם במקומות האפלים והזרים “ומתוך הירידה לתהומות המחשכים הללו, מעלים פנינים יקרים מסולאים בפז, שהם נעשים מילואים לעטרת קודש קודשים”. (שם קמז)
נציין גם שבמקום אחר (קובץ א’ עח) הרב מסביר שכדי להעלות את “ניצוצות הקדושה” מ”עמקי הקליפות” צריך לטהר ולקדש את הלב ע”י דבקות בה’ וידיעתו ואחר כך לחפש בכל מקום, גם רע, את הגרעין הטוב ומתמקדים בו ע”מ להוציא אותו אל הפועל.
בהתחלה לא היה פה כלום. רק ה’, רק את האידיאליות . הקב”ה החליט לברוא עולם ולהכניס את עצמו אליו, לצמצם את עצמו לפרטים. התפקיד שלנו הוא לחפש ולמצוא בכל מקום, גם במקומות האפלים, את הנקודה האלוקית, בכל משפט את המילה המתאימה – ויחד יצטרפו בדעתנו (וגם במציאות) להבנת העולם הזה כמו שהוא באמת, לשיר אחד שלם. כדי לעשות את זה צריך להסתכל במבט כולל, לנסות להרכיב מהכל משהו אחד. במציאות זה יותר פשוט כי כבר “מגלים לנו את השיר”. אנחנו רק צריכים לחפש בכל דבר, גם רע, את האמת והטוב .