מעבר לתפריט (מקש קיצור 1) מעבר לתפריט תחתון (מקש קיצור 2) מעבר לאזור חיפוש (מקש קיצור 0) מעבר לתוכן העמוד (מקש קיצור 3)

עבודה עם המדריכים לאורך החודש

עבודה עם המדריכים לאורך החודש

סוג הפעולה
כלים
מתאים לגיל
הרא"ה | חבריא ב' | יובל | מעלות | מעפילים | נבטים | ניצנים | שבט חדש - כיתה ט
משך הפעולה
עד חצי שעה
נושא
מעגל השנה | נושא שנתי | חודש ארגון
  • קומונריות
0 מדריכים אהבו את הפעולה

העבודה עם המדריכים לאורך החודש תתחלק ל-3 כיוונים: צוות הדרכה, צוותים שבטיים וכל מדריך בפני עצמו.

 

מול צוות ההדרכה

ישיבה לפני תחילת החודש:

לאחר הסיליקו”ן, בחרי נקודה מרכזית שהתחברת אליה מתוך הנושא הכללי. מטרת ישיבה זו היא לחבר את החבר’ה לנושא הכללי ולראות איך הוא יכול להיות רלוונטי גם לחיים שלהם ממש, ולא רק כתוכן להעביר לחניכים. אנחנו רוצים שהמדריכים ייצאו מהישיבה ויחשבו לעצמם: “איזה כיף שזה הנושא שבחרו השנה. איזה כיף שזה יצא דווקא אצלנו”. כדאי לחבר אל הנושא במתודות מסוגים שונים- סרט, מאמר/כתבה, סיפור, לימוד וכו’, ולאחריו להעלות שאלות לדיון. אפשר גם להביא שיחה בנושא (אפשר ממש בתחילת החודש, ואפשר במהלכו). שימי לב, השאיפה היא שהנושא והתכנים ייכנסו גם לליבם של החבר’ה ממש, ולא רק על הקירות או בהצגות. לכן כדאי להמשיך ולפתח את הדיונים שעלו שם- לאורך כל החודש.

 

מעבר לדיבור על התוכן, חשוב בישיבה זו גם לדבר על נהלי החודש, איך הוא עומד להיראות, חלוקת אחריות, לו”ז טכני וכו’.

 

מעבר לכך, כמו שנכתב בקובץ של בניית הלו”ז- נסי לבחור לעצמך מטרה חינוכית אחת שבה את  רוצה להתמקד בחודש ארגון זה. נסי לראות איך את מתחילה לקדם מטרה זו כבר בישיבה הראשונה.

 

ישיבה באמצע החודש:

המשך עיסוק בנושא החודש.

 

שיח על נושאים חינוכיים, דילמות והתמודדויות שעולות במהלך החודש. אפשר גם לשתף בהצלחות ולתת רעיונות זה לזה.

 

מעבר על חלוקת האחריות- היכן כל אחד עומד במשימתו, עדכונים טכניים, המשך לו”ז החודש, פרגון למאמצים והשקעה מצד המדריכים…

 

נסי לחשוב איך בישיבה זו את מקדמת את המטרה החינוכית שבחרת לעצמך לחודש זה.

משהו חוויתי משחרר לצוות לקראת סוף השבוע האחרון

 

קצת התאווררות מהעמל וההשקעה מול החניכים, ומצד שני- זמן להגיד ‘ישר כח’ ולהביע הערכה. אפשר לנסוע למקום נחמד מחוץ לסניף, או להיפגש בבית של אחד המדריכים. אפשר גם להיפגש בסניף לארוחת ערב (ולשלוח את כל החניכים הביתה מוקדם)- כשכל אחד מהורי המדריכים מביא בהפתעה מאכל שהבן/בת שלו אוהב/ת.

 

ישיבה לקראת שבת ארגון

הכנה לשבת ארגון, להופעות, לתערוכה ולמפקד: מעבר על לו”ז השבת ומוצש”ק. אחריות נדרשת (תפילות, ארוחות, צעדה, מפקד, נקיון וכו’), ניקיון ביום שישי, דגשים, הארות של החבר’ה. וחשוב- מתן הרבה רוח טובה והערכה על העמל.

 

(אם ההופעות או תערוכת הקירות היא לפני מוצש”ק, כדאי לעשות עוד ישיבה לפני כן).

 

מול צוותים שבטיים

קביעת ישיבה עם כל צוות וצוות בתחילת החודש, על מנת לחשוב יחד מה הולך להיות בהופעה שלהם ובקירות שלהם. זה לא אומר שאת צריכה להשליט עליהם את המחשבות שלך, אלא בעיקר לשמוע אותם, ולכוון חינוכית ולהציב רף גבוה יותר  אם יש צורך. כמובן, לבדוק שהחניכים באמת שותפים לכל המהלך.

 

מומלץ מאד שכל צוות יקבע לעצמו מטרה חינוכית אחת שהוא עובד עליה במהלך החודש, כחלק מהתהליך השנתי. כל חודש ארגון הופך מארוע חד פעמי לכלי שמסייע לי בתהליך החינוכי ארוך הטווח בשבט ובסניף.

 

מול כל מדריך ומדריך

כדאי לעשות עם כל מדריך לפחות פעם אחת במהלך החודש שיחה אישית, בה את  מנסה לברר איפה הוא נמצא: מה הוא הבין ולקח לעצמו מהנושא הכללי והשבטי, מה המטרה שלו מול השבט שהיה רוצה להשיג בחודש הזה, קשיים שיכולים לעלות, ציפייה שלו, במה את יכולה לעזור וכו’. רשמי לעצמך לאחר השיחה נקודות שעלו מתוכה, ודברים שתרצי אח”כ לבדוק לאורך זמן, לשים אצבע על הדופק. שימי לב איזה נקודות כדאי שתדגישי לו, איזה דברים צריך לחזק אצלו, על מה לתת מילה טובה ועוד.

 

בנוסף לשיחה האישית, ישנו גם ליווי ברמה השוטפת לאורך החודש:

 

חודש ארגון הוא קשה עבורך, אך גם עבור המדריכים שלך. הקשיים של כל אחד יכולים לבוא מכמה כיוונים: עומס נפשי, צורך בסיוע בכיוונים חינוכיים, קושי בעבודה מול החניכים, קושי בעבודה מול מד”שים (-מדריך שאיתו), קושי מול ההורים של החניכים, קושי מול ההורים שלהם עצמם, קושי מול ביה”ס או המורים, ואפילו- קושי מולך כקומונרית….

 

כיצד אפשר לסייע למדריך/ה?

 

דבר ראשון, את צריכה להיות מודעת לדברים. בתוך שטף העבודה שלך, נסי לשים לב למבטים ואמירות של המדריכים (מה הם אומרים, ומה הם לא אומרים). אל תשפטי כל מעשה שלא נראה לך נכון בעין רעה. נסי לברר ממה עומד מאחורי הדברים.

 

כאשר את מגלה קושי מסוים, דברי עם המדריך על הדברים. נסי לשים את הדברים בצורה ברורה על השולחן, כדי שההתמודדות תהיה יותר קלה. (לפעמים יש דברים אישיים, בעיקר אצל בנים, שאולי הם לא יפתחו את זה איתך. תוכלי לשלוח אליהם חבר או בוגר מהסניף שיסייע בדבר).

 

גם כאשר משתפים אותך בקושי ומצפים לעזרתך בפיתרון, זכרי שאת לא ‘כספומט’. לא קרה שום דבר אם אין לך פתרון מיידי לכל בעיה. זה בסדר להגיד שאת צריכה לחשוב על הדברים ולהתייעץ על מנת לענות בצורה יותר נכונה ואמיתית. צוות המחוז וקומונריות מסניפים מקבילים אליך ישמחו לסייע לך בחשיבה ובפתרונות בע”ה.

דעתך חשובה לנו