איתור סניפים וכפרי בוגרים
הפעולה עוסקת בקבלת השונה. מסבירה לחניכים שלא כל אחד כמו חברו וזה דבר טוב שגורם לעולם להיות צבעוני ומגוון.
פעולה מאת טליה ויספיש מסניף חומת שמואל
החניך יבין שלא כולם שווים, וצריך לדעת לקבל גם את אלו ששונים מאתנו
.
.
משחק ראשון: חיי שרה , מחניים וכדורגל עם מגבלות. כל אחד מגבל מגבלה כלשהי: יד מאחורי הגב, על רגל אחת, עיניים עצומות, אסור לגעת בכדור, תנועה בקפיצות, תנועה על ידי צעדים קטנים מאוד וכו’ .
.
משחק שני: “טאבו” . תחרות בין קבוצות, חניך אחד מנסה להעביר מילה שנקבעה מראש לשאר חברי הקבוצה שלו ללא שימוש במספר מילים שנקבע מראש.
.
.
מכינים מראש פתקים עם סיטואציות ומחלקים לחניכים את הפתקים והם מקריאים אותם מול השבט ופותחים דיון על כל סיטואציה:
.
.
.
נקריא את הסיפור מריאנה החדשה :
.
מדינת ישראל היא מדינה קולטת עליה כמעט בכל כיתה יש מספר עולים חדשים המנסים להיקלט ולהתקבל בחברת הילדים.
.
“אני שמח להציג בפניכם את מריאנה שבאה מארץ רחוקה מעבר לים התיכון. היא תלמד בכיתתכם ואני מקווה שתעזרו לה להיקלט בכיתתה החדשה ובארצה החדשה” כך אמר המורה תוך כדי הושבת מריאנה במקומה החדש ויצא מהכיתה.
.
מריאנה ילידת אוגנדה. בעלת שתי צמות שחורות קלועות כסל סביב ראשה וזוג עגילים גדולים. מריאנה עלתה עם אביה לארץ ישראל מאוגנדה. מריאנה ואביה מחפשים את אמה של מריאנה שעלתה לארץ ישראל לפני כתשע שנים כדי להחלים ממחלת הסרטן בה חלתה, ומאז נעלמו עקבותיה. בנוסף לקשיים של מריאנה, המחפשת את אמה האובדת, היא נתקלת גם בקשיי קליטה.
.
כדי לעזור לאביה לפרנס אותם היא עובדת בזמנה החופשי במזנון בית הספר ועוזרת לטבח. היא עדין לא יודעת עברית ולכן, בזמן שעבדה במזנון בית הספר שמה בעוגה 4 כוסות של מלח במקום 4 כוסות של סוכר..
.
בנוסף, כבר בשיעור הראשון הדביקו על גבה שלט שעליו כתוב “אני שמנה ומכוערת, בבקשה תרביצו לי” ושתי מלכות הכיתה התאחדו כדי להציק לה והסיתו נגדה את כל כיתתם.
.
שאלות לדיון:
.
.
בפעולה למדנו על ערך הכרת וקבלת האחר והשונה ממני. הבנו שמי שלא נראה כמוני בפנימיות ובחיצוניות לא צריך לקבל יחס שונה ממני ומהסביבה.
.
אם נדע לקבל כל אחד ואחד בלי להתייחס למוגבלות שלו ולהתייחס לכולם כשווים העולם יהיה מקום טוב יותר בלי הפליות ופגיעה באחר.