איתור סניפים וכפרי בוגרים
מדריכים יקרים, מובאת לפניכם סקירה של הפעולות בחוברת זו כדי לאפשר לכם הבנה של התהליך החודשי. אנחנו ממליצים בחום לעבור עליה לפני שאתם מכינים את הפעולה הראשונה, כך תבינו טוב יותר את הנושא ואת החלוקה שלו לפעולות השונות, ותדעו לתווך אותו לחניכים בצורה מיטבית.
בהצלחה!
“אם שמוע תשמעו אל מצוותיי”: המצוות סובבות אותנו כל החיים, מהרגע שאנחנו קמים בבוקר ועד שאנחנו הולכים לישון, מהלידה ועד 120. מה עניינן של המצוות? ומה משמעותן?
בפעולה זו נבין את משמעות קיום המצוות כקשר ישיר בין עם ישראל לקב”ה.
כל מי שמכיר את המצוות יודע שהן כוללות בתוכן זכויות וחובות שונות: מצד אחד החיבור למצווה והשכר שלה, ומצד שני הצורך המורכב לקיים אותה תמיד. בפעולה זו נכיר את מושג הברית, ונעמיק בהבנת המצוות כברית בין עם ישראל לקב”ה.
למדנו שהמצוות הן הקשר בינינו לבין הקב”ה, ואנחנו מבינים שהמצוות, כמו בברית בין שני בני אדם, הן דבר גדול וחשוב. ה’ ציווה אותנו במצוות מגוונות המתוות את דרך החיים שלנו, וזו הדרך שלנו להיות קשורים אליו. בפעולה זו נבין שהסיפור הזה גדול מאיתנו ואנחנו חלק ממנו גם כשאנחנו לא מבינים. נוסף על כך ניפגש עם מצווה חשובה ביותר: מצוות לימוד תורה.
בפעולות הקודמות דנו במשמעות קיום המצוות בכלל ובמצוות לימוד תורה בפרט. אנו בנים ובנות לעם היהודי, ולכן אנחנו מצווים לקיים ולשמור את המצוות. איך עושים את זה? בפעולה זו נכיר את פרטי מצוות לימוד התורה ונפנים אותם באופן חווייתי.
למדנו שהמצווה היא הקשר שלנו עם ה’ והתעמקנו בפרטי מצוות לימוד תורה. המצווה היא אכן ציווי שה’ מצווה אותנו, אבל היא כוללת גם אמירה של שותפות: המצווה מאפשרת לנו להיות בקשר – להיות צוות! בפעולה זו נכיר את הדברים הטובים שאנו זוכים בהם על ידי המצוות ונפנים את הערך העצום שיש בכל מצווה ומצווה.
במהלך החודש דיברנו על החיבור שלנו למצוות, ודרכן לקב”ה, והתעמקנו במצוות לימוד תורה.
לפני שנסגור את המעגל צריך לראות איך אנחנו לוקחים את זה לחיים שלנו. בפעולה זו ניחשף לאופנים שבהם עם ישראל מקיים את מצוות לימוד התורה ונראה איך אנחנו לוקחים את זה למקום שלנו, לעשיית המצוות בשמחה, בחיבור ובהתרגשות.