מעבר לתפריט (מקש קיצור 1) מעבר לתפריט תחתון (מקש קיצור 2) מעבר לאזור חיפוש (מקש קיצור 0) מעבר לתוכן העמוד (מקש קיצור 3)

כפרי הסטודנטים

הכירו את כפרי הסטודנטים

 

איך הכל התחיל?

לפני כעשור, מתוך שאיפת סטודנטים אידיאליסטים לעשייה משמעותית, צמח כפר הסטודנטים הראשון - בשכונת התקווה בתל אביב. קבוצת סטודנטיות באוניברסיטת בר אילן עברה לגור בדירות בשכונה והחלה בעשייה מקומית. בשנת 2017 הפרוייקט קיבל הכרה רשמית מהמדינה וכיום כפרי הסטודנטים שלנו פרוסים מקריית שמונה ועד באר שבע ב-20 רשויות מקומיות ומונים למעלה מ- 1,000 סטודנטים וסטודנטיות.

 

אז מה המטרה?

מטרתו של כפר הסטודנטים הוא להוות גורם מחולל שינוי בשכונה ובעיר. אל השכונה מצטרפת קבוצת צעירים שבאה מתוך תחושת מעורבות ואחריות על החברה הישראלית ומדינת ישראל. צעירים אקדמאיים מגיעים לשכונות בפריפריה הגיאו-חברתית במדינת ישראל, מייצרים מודל חיובי עבור צעירים ובני נוער בשכונות הללו ומקימים פרויקטים חברתיים כגון: מועדוניות לעזרה בשיעורי בית, פעילות חברתית חיובית, פרויקט אח בוגר לליווי אישי לילדים בסיכון ועוד. העשייה בשכונה קשובה לצרכים שמזהים בשכונה, תוך כדי גיוס המשפחות והכוחות של הנהגה הצומחת בשכונה. השתתפות בפרויקטים והקמת מיזמים נוגעת בכמה שיותר קבוצות גיל ואוכלוסייה בשכונה על מנת ליצור ממשק אישי וקשר משפחתי וחברי עם כמה שיותר אנשים בשכונה ובעיר. הפרויקטים החברתיים מביאים לידי ביטוי ערכים יהודיים של חסד, רווחה, ואירועים סביב אירועי חגי ישראל. בשכונה מתקיימים אירועים ומיזמים שמעודדים ומחזקים את הזהות הישראלית והשייכות למדינה ולצבא. צורת העבודה בכפרים היא על ידי קבוצה וחבורה (ולא כמו התנדבויות אחרות שזה התנדבויות פרטניות) ועל כן המיזמים מביאים לידי ביטוי את כוח הקבוצה.

 

איך זה עובד?

כל קהילה מונה בין 20 - 30 סטודנטים וסטודנטיות בין הגילאים 20 -30 הגרים במרחב רחובות סמוכים, כל סטודנט מתנדב כ5 שעות פעילות חברתית בשבוע. לכל כפר יש רכז/ת פעילות בשכר שאחראי על פעילות הסטודנטים ויצירת הקשרים עם הרשות ועם גורמים נוספים בשכונה ומקיים ישיבה עם הסטודנטים אחת לשבוע ללימוד משותף ובניית הפעילות להמשך השבוע. הסטודנטים זכאים למלגה בתמורה לשעות התנדבות במסגרות השונות, השתתפות בישיבות הכפר, וקיום שבת כפרים אחת לחודש.

 

רוצים לשמוע עוד פרטים?