מעבר לתפריט (מקש קיצור 1) מעבר לתפריט תחתון (מקש קיצור 2) מעבר לאזור חיפוש (מקש קיצור 0) מעבר לתוכן העמוד (מקש קיצור 3)

שאלות נפוצות על תוכנית השל”פ

 

איך מצטרפים לשל"פ?

כדי להצטרף לשל"פ דבר ראשון צריך למלא טופס מועמדות מקוון באתר. לאחר מילוי הטופס אגף הגשמה מזמן את המועמדים (דרך האימייל. כדאי לעקוב...) ליום מיונים בהנהלה הארצית בירושלים שכולל דינמיקה קבוצתית וראיון אישי. תשובות נמסרות דרך האימייל תוך שבועיים עד חודש. המועמדים שימשיכו איתנו יגיעו ליום גיבוש של כלל השל"פים, שאחריו ישובצו לגרעינים בערים השונות.
במהלך הקיץ מתקיים סמינר הכשרה לקראת שנת השל"פ.
...
 
אני עדיין מתלבט/ת אם אני רוצה של"פ. יש טעם להגיע למיונים?
כן! כדאי מאוד קודם בכלל לפתוח את האופציה. אם תתקבל/י לתכנית יש עוד זמן שאפשר בו להתלבט לפני שמחליטים סופית להצטרף. לאחר שמתקבלים ניתן גם לנסוע לראות גרעיני של"פ ולהתרשם מהפעילות המשמעותית שהם עושים ורק אח"כ לקבל החלטה.
 
...
עד מתי אפשר להגיש מועמדות?
כדי להספיק לעבור מיונים ולהשתבץ לגרעינים יש צורך להגיש מועמדות כמה שיותר מוקדם בשנה. לאחר מכן- יש עדיין אפשרות להצטרף אך לאחר השיבוץ לא בכל גרעין יישאר מקום וחבל. כל שנה פונים אלינו שמיניסטים שנזכרו רק בתחילת השמינית שהם רוצים להצטרף וזה כבר מאוחר מדי (אין אפשרות להצטרף בשמינית...) חבל להגיע למצב הזה ולשמוע שכבר לא ניתן להצטרף.
...
מי אחראי עלינו במהלך השנה?
לכל גרעין יש רכז גרעין מקומי מטעם בני עקיבא שאחראי על חברי הגרעין ומלווה אותם.
 
מה עושים בבוקר?
בבוקר חברי השל"פ בעיקר תלמידים. הם לומדים על מנת להצליח בבגרויות. מעבר לכך המשימה היא ההתחברות לחברים בכיתה כדי להכיר וכדי שיכירו אותי.
 
איך החברים בכיתה מקבלים את חברי השל"פ?
מילת המפתח בשל"פ היא ענווה. לבוא ולהכיר אוכלוסיות אחרות לא כי אתה טוב יותר אלא כי כולנו חלק מעם ישראל ואנחנו רוצים להכיר ולהיפגש. יש בי דברים טובים שאני יכול לתת ויש בהם דברים טובים שאני יכול ללמוד. בפועל חברי הכיתה מקבלים את השל"פים בשמחה ובהרבה אהבה.
 
מה קורה עם מקצועות הבגרות שלמדתי?
העיקרון המנחה הוא שכל של"פ ימשיך את כל מקצועות הבגרות (כולל מגמות) שאותן התחיל. במקרים מורכבים יימצא פיתרון נקודתי.
 
הציונים נפגעים?
לרוב מוחלט של תלמידי השל"פ לא רק שהבגרות לא נפגעת אלא אפילו הציונים משתפרים. יש לשל"פים אחריות על הכתפיים שעוזרת להם ללמוד ולהשקיע. כמובן שההצלחה בלימודים תלויה ברצינות במהלך השנה.של"פ שלא ילמד ברצינות יורחק מהתוכנית.
 
ומה עושים אחרי הלימודים?
פועלים במסגרות שונות בעיר. לומדים את הצרכים של המקום (בהכוונה של רכז הגרעין כמובן...) בוחנים איפה אפשר לתרום ושם פועלים. כשהמטרה היא לפעול בצורה נכונה שמצמיחה גם אחרים ולא בצורה פטרונית. לכל חבר של"פ יש מספר מקומות שבהם הוא פועל על מנת שהשנה תהיה כמה שיותר משמעותית ומנוצלת.
 
ומה עם לימוד תורה?
לימוד התורה מתקיים במסגרת הגרעין ובהנחיית הרכז. בנוסף, השל"פים משתלבים לפי בחירה בלימוד תורה במסגרות שונות הקיימות בערים (ישיבות הסדר וכדו').
 
איך קובעים באיזה גרעין אהיה?
השיבוץ לגרעינים השונים הוא לפי העדפה, התאמה לימודית (בי"ס יכול לספק את מקצועות הבגרות) והרכב הגרעין (אנחנו רוצים ליצור גרעינים מאוזנים מבחינה חברתית)
 
אני עדיין מדריך בסניף שלי. איך זה מסתדר עם של"פ?
את ההדרכה (או כל תפקיד אחר, כמו חבר בגרעין נחשון או רכז נחשון), מסיימים לקראת סוף הקיץ של כיתה י"א, על מנת להגיע לשנת השל"פ פנויים להכרות עם העיר, הכיתה והגרעין. 
 
אני מאוד רוצה אבל ההורים לא תומכים.
הרבה מאוד הורים לא תומכים שהילד שלהם יצטרף לשל"פ. כל שנה אנחנו פוגשים הורים רבים שהתנגדו בהתחלה שהילד יצא לשל"פ- בסוף השנה תומכים מאוד בתכנית לאחר שראו מה השנה הזאת נתנה לילד הן בהיבט החברתי והערכי והן בתחום הלימודים, ואיך במקום לעשות שמינית מבוזבזת, השמינית הפכה להיות שנה של הוצאת בגרות, תרומה ועשייה חברתית.