מעבר לתפריט (מקש קיצור 1) מעבר לתפריט תחתון (מקש קיצור 2) מעבר לאזור חיפוש (מקש קיצור 0) מעבר לתוכן העמוד (מקש קיצור 3)

שגרונה- דגשים למעבר לשגרת פעילות

 

עיבוד תקופת הקורונה ומעבר לפעילות שגרתית בסניפים

  בימי אלו המדינה ויחד איתה התנועה נמצאים בשלבי מעבר מתקופת קורונה בה פעלנו בעיקר במרחבים וירטואליים לחזרה לפעילות בסניפים, פנים אל פנים. בתקופת המעבר יש שלבים ובין שלב לשלב אנחנו חווים אי וודאות מתי נתקדם לשלב הבא ואיך הוא ייראה. עברנו תקופה מיוחדת ומורכבת. תקופת הקורונה פגשה ותמשיך לפגוש כל אחד ואחת מאתנו בצורות ובמקומות שונים. לא כולנו חווינו אותה אותו הדבר- ישנם חברים שחוו בדידות, כאלו שחוו אובדן, ישנם כאלה שהריחוק החברתי יצר געגוע עמוק ואחרים שהקרבה למשפחה יצרה שייכות משמעותית, יש כאלה שהיו בבידוד מלא ובחשש על בן משפחה בסיכון וכאלו שמצויים במתח בגלל מצב כלכלי וכאלה שגילו שהם יצירתיים ויזמו רעיונות ופעילויות וכאלה שהתנדבו ופעלו לאורך התקופה.  אלו רק דוגמאות למצבים ורגשות רבים שפגשו אותנו ברמה האישית או הקבוצתית. תקופה כזו דורשת עיבוד והתבוננות ברמה האישית והקבוצתית ויצירת מענה תואם לכל אחד ואחת לקראת התקופה הקרובה.   עקרונות מנחים:
  1. עיבוד רגשי וארגוני- עיבוד דורש זמן ופניות. נעצור וניתן את הזמן להתבוננות במה היה לנו, מה עברנו מההיבטים השונים- הרגשיים, הארגוניים. אלו תחושות עלו בנו, כיצד פעלנו, במה הצלחנו ואיפה נכשלנו, אלו אתגרים עברנו בדרך. ננסה לזהות את מקורות החוסן שלנו כפרטים וכקבוצה ועם אלו דברים אנחנו יוצאים להמשך הדרך.  ניתן מקום לציפיות מהתקופה הקרובה וגם לחששות מהמעבר. ננסה לגעת במה הולך לאתגר אותנו בשינוי החדש בהתנהלות ואלו דברים יעזרו לנו לעבור אותו בצורה הטובה ביותר.
 
  1. חזרה מדורגת ל"נחיתה רכה"- מצב הקורונה, הריחוק החברתי, ההתכנסות הביתה פנימה והפעילות ב'שלט רחוק' הפכו למצב חדש שנדרשנו להסתגל אליו. המעבר בחזרה לשגרה הינו שינוי שדורש הדרגתיות ורגישות. בנוסף לכך, נמצאים סביבנו אנשים במצבים שונים ועם צרכים ייחודיים, דבר שלעיתים לא מאפשר חזרה חלקה ובאופן אחיד. חשוב לשים לב איך מחזירים את תחושת הביטחון מתוך רגישות והכלה לצרכים השונים ויחד עם זה מכוונים ליציבות הפעילות ולחזרה מלאה.
 
  1. חמלה עצמית - התגובות שלנו ושל האנשים סביבנו יהיו שונות ולעיתים לא צפויות. יתכן שאף אנחנו כלפי עצמינו נופתע מהתגובה או לא נחשוב שככה אנחנו נגיב. זה הזמן להיות פחות שיפוטיים כלפי עצמנו ולקבל את השינויים בתחושות ובהתנהגות מתוך הבנה שאנחנו מגיבים למצב חדש ולא טבעי וכל תגובה לכך היא טבעית ונורמלית. זו מציאות בה כולם כולל כולם מתמודדים, כל אחד בדרכו, עם המשבר העולמי.
 
  1. שימוש בגורמי החוסן- לכל אחד מאתנו היו את הדברים שעזרו לו לצלוח את החודשים האחרונים, לנו כקבוצה\ צוות יש כוחות הטמונים בתוכנו. אלו גורמי החוסן. עלינו לזהות את גורמי החוסן שלנו- מה הדבר שנותן לנו כח, יציבות וביטחון, איזה יתדות במידה ונניח אותם לצדינו יעזרו לנו לעבור את התקופה הקרובה בצורה הטובה ביותר.
 
  1. חיזוק הלכידות והסולידריות- הריחוק הפיזי יצר לעיתים דווקא תחושה של קרבה וקשר עכשיו יותר מתמיד חשוב לשמר ולחזק תחושה זו. להיות אחד עבור השני לכל צורך, לייצר סביבה תומכת ומחבקת הנותנת מענה לכל אחד על פי צרכיו ופועלת למען הסביבה ומי שזקוק לסיוע.
 
  1. עקרון הרציפות לצד גמישות- קביעות ורציפות נותנים תחושת וודאות וביטחון של חזרה לשגרה. חשוב לקבוע זמנים קבועים ולשמור על קשר רצף באופן פרטני ובקבוצות, לשמר מסגרות ותהליכים מוכרים. יחד עם זה לשים לב ולפעול מתוך גמישות ודינאמיות ככל האפשר.
 
  1. משימתיות- נבקש להתמקד במשימות ברורות המתאימות לתקופה הקרובה מתוך חשיבה על סדר עדיפויות ומשימות הניתנות לביצוע. היכולת להתמקד במשימה אופרטיבית מסייעת בחיבור מחודש לקרקע כמו מלמדת אותנו ללכת מחדש.
 
  1. דאגה לפרט – שמירה על קשרים קיימים והתעקשות על קשרים רופפים או כאלו שהלכו לאיבוד, למצוא את הדרך להגיע לכל אחד ואחת. לשים לב למצוקות וגורמי סיכון שנוצרו לאחרונה או התעצמו בתקופת הקורונה ובכל צורך להתייעץ ולהפנות לסיוע.
  בעז"ה מתוך סבלנות גמישות ואופטימיות, נעבור מצורת הפעילות בקורונה לצורת פעילות שגרתית בסניפים ובכל מרחבי התנועה בצורה הטובה ביותר.     [gview file="http://bneiakiva.org.il/wp-content/uploads/2020/05/שגרונה-1.pdf"]