איתור סניפים וכפרי בוגרים
הרב אברהם צוקרמן זצ"ל נולד בח' במרחשוון ה'תרע"ו (2 באוקטובר 1915) בעיר לבדוב, ליטא, להוריו נחמיה וגיטל. עד שמלאו לו 11 התחנך הרב בבית ספר תרבות היהודי המקומי, ששולבו בו לימודי קודש ולימודי חול. כשהיה בן 11.5 נסע ללמוד בישיבה באושמנה, השייכת לזרם ישיבות המוסר הליטאיות, וכמוה היו כל הישיבות שלמד בהן בהמשך.
בזכות לימודיו בישיבה קיבל הרב אישור עלייה לארץ (סרטיפיקט). הוא מימש את האישור, ובל"ג בעומר תרצ"ו (1936) הגיע לנמל חיפה. מאז לא עזב הרב את הארץ, וחגג בכל שנה את יום עלייתו. הוא התנגד ליציאה מהארץ אפילו למסע פולין. עם הגיעו לארץ נסע הרב לבני ברק, ללמוד בישיבת 'בית יוסף'.
בדיוק שנה לאחר עלייתו לארץ, בל"ג בעומר תרצ"ז, צפה הרב צוקרמן ברב משה צבי נריה בפעם הראשונה כשהוא נואם בתהלוכה של בני עקיבא בבני ברק. הרב נריה ביקש ממנו שישוחח עם חניכים בסניף בני עקיבא במקום, וכך נקשר הרב צוקרמן לתנועה.
אחרי כשנתיים של לימוד בישיבה בבני ברק פנו אל הרב מהישיבה התיכונית 'היישוב החדש' בתל אביב וביקשו שיצטרף לקבוצת אברכים מבוגרים הלומדים בישיבה, והוא מילא תפקיד זה כשנה. לאחר כשנה בישיבת 'היישוב החדש', בשנת 1939, פנו אליו מבני עקיבא בבקשה שירכז את סניפי הצפון של התנועה. הרב עבר לצפון וחילק את השבוע שלו במעבר בין הסניפים.
בחורף ת"ש (1940) הוקמה ישיבת בני עקיבא בכפר הרא"ה. למהלך זה היה שותף הרב צוקרמן, שהיה פעיל בתנועה. לישיבה הגיעו 13 בחורים, והרב נריה היה הר"מ שלהם. כשהגיעה קבוצה נוספת בי' באייר, הגיע הרב צוקרמן כדי להיות להם ר"מ. הרב צוקרמן פעל להכנסת לימודי חול תיכוניים לישיבה למרות התנגדותו של הרב נריה לעניין. לשיטתו, חובתו ההלכתית של אב ללמד את בנו אומנות חלה על לימוד לימודי חול המאפשרים הוצאת תעודת בגרות. יתרה מזו, הרב צוקרמן אף עודד את תלמידיו להוציא תארים אוניברסיטאיים מתוך ראייה כי בימינו נדרש תואר אקדמי לשם רכישת מקצוע.
לצד תפקידו כמנהל הישיבה בכפר הרא"ה כיהן הרב כראש המכינה לישיבות בני עקיבא גבעת שמואל (לימים ישיבת בני עקיבא גבעת שמואל). לאחר פטירת הרב נריה (1995) מונה הרב צוקרמן לראש הישיבה בכפר הרא"ה.
הרב צוקרמן שימש יו"ר ישיבות בני עקיבא עד שלימים מונה הרב חיים דרוקמן שליט"א ליושב ראש מרכז ישיבות בני עקיבא, והרב צוקרמן נשא בתואר ראש ישיבות בני עקיבא. בה בעת שימש הרב יו"ר העמותה של כמה מוסדות של מרכז ישיבות בני עקיבא, כגון ישיבת בני עקיבא נתניה, אולפנת בני עקיבא רעות ועוד.
הרב אברהם צוקרמן אושפז בבית החולים הלל יפה בחדרה שלושה ימים לפני מותו, ולאחריהם נלקח לביתו בכפר הרא"ה ובו נפטר בט"ז במרחשוון ה'תשע"ד (20 באוקטובר 2013), והוא בן 98. בצוואתו כתב: "ויחד ללבנו לאהבה וליראה את שמך. זו תפילה שנכנס ללבי וחיפשתי דרכים לקיימה, כי היא היסוד לעבודת השם ולעבודת האדם".
הרב צוקרמן הניח אחריו את אשתו, רבקה, שלוש בנות ושני בנים, 36 נכדים ויותר ממאה נינים.